در رفتگی زانو و درمان آن می تواند بسیار دردناک باشد. چنین جراحاتی معمولاً در اثر جابجایی قسمت هایی که مفصل را تشکیل می دهند ایجاد می شود.
در رفتگی زانو نوعی آسیب است که در نتیجه جابه جایی یا جدا شدن قطعات تشکیل دهنده استخوان زانو رخ می دهد. در صورت جابجایی زانو ، استخوان ران و درشت نی جدا می شوند و این قسمت های جدا شده باید ترمیم شوند.
به طور کلی ، این وضعیت فقط بر استخوان تأثیر می گذارد. با این حال ، یک متخصص باید برای هرگونه جراحت در جای دیگر آزمایش انجام دهد. همچنین ممکن است آسیب به عضلات ، رگ ها یا سایر بافت های نزدیک به منطقه دررفتگی وارد شود.
شایع ترین دلایل در رفتگی زانو:
شایع ترین علت دررفتگی زانو آسیب هایی است که در ناحیه مشاهده می شود. با این حال ، می تواند به دلایل دیگری نیز ایجاد شود. چند عامل بالقوه شناسایی و ثابت شده اند امروزه که باعث دررفتگی می شوند.
- آسیب دیدگی استخوان: بستگی به این دارد که آسیب دیدگی در کجا و به چه شدت است. چنین صدماتی حتی در هنگام ورزش ، محل کار یا خانه ممکن است رخ دهد.
- مشکل گردش خون: در چنین شرایطی ، احتمالاً فرد قبلاً دچار آسیب دیدگی شده است و به همین دلیل احتمالاً مشکلات دررفتگی را تجربه می کند.
- تغییرات مادرزادی: برخی از اختلالات مادرزادی استخوان و ماهیچه ها می توانند خطر دررفتگی را افزایش دهند.
- ورزش کردن یا فشار جسمی بدن: در چنین شرایطی ، آنچه باعث مشکل دررفتگی می شود حرکات غیر عمدی و ناگهانی است.
- در برخی موارد بالینی مشاهده شده است که مشکل دررفتگی بدون هیچ دلیلی رخ می دهد.
در رفتگی زانو: علائم:
به طور کلی ، بیماران مبتلا به این مشکل علائم معمولی دارند. علائمی که در صورت دررفتگی رخ می دهد عبارتند از:
- اگر در حین تلاش برای حرکت دچار درد یا ناراحتی شدید در استخوان شده باشد
- اگر تورم کمی در ناحیه دررفتگی وجود داشته باشد یا کبودی در ناحیه آسیب دیده ایجاد شده باشد
- اگر در منطقه احساس سوزن سوزن شدن ، حساسیت و حتی اگر بی حسی در اعصاب باشد.
- سرانجام ، یک مفصل تغییر شکل یافته معمولاً وضعیت غیرطبیعی می گیرد
دررفتگی یک مشکل شایع است که می تواند علاوه بر زانو در سایر مفاصل و استخوان ها نیز تأثیر بگذارد.
انواع مختلف دررفتگی زانو:
اگر این اولین باری باشد که شخص چنین مشکلی را تجربه می کند ، ممکن است آسیب ناگهانی باشد. با این حال ، صدمات ناگهانی ممکن است در آینده مزمن شود. اگر فرد در گذشته چنین مشکلی را تجربه کرده باشد ، ممکن است در آینده دررفتگی دوباره در همان منطقه اتفاق بیفتد.
برخی از افراد در قسمت های مختلف بدن خود دررفتگی های مکرر دارند. در این حالت ، آنچه ممکن است باعث ایجاد این مشکل شود ، ممکن است سندرم مارفان باشد. سندرم مارفان یک مشکل سلامتی است که بر روی بافتی که مفاصل را تشکیل می دهد و بیشتر ناشی از عوامل ژنتیکی است ، تأثیر می گذارد.
به طور کلی بسته به حرکت استخوان درشت نی (استخوان ساق پا که وزن بدن را حمل می کند) با استخوان ران انواع مختلفی از دررفتگی وجود دارد. به اینها دررفتگی های قدامی ، خلفی ، داخلی و خارجی زانو گفته می شود.
در رفتگی زانو: درمان و ترمیم
قطعات جدا شده باید با مناسب ترین تکنیک توسط متخصص به محل اصلی خود برگردانده شود.
ابتدا ، متخصص آزمایشاتی را انجام می دهد تا دریابد چه نوع دررفتگی وجود دارد. در همه موارد ، روشی که برای این مشکل سلامتی استفاده می شود ، قرار دادن زانوی دررفته در جای خود است.
بعد از این عمل ، متخصص یک اسپلینت را برای حرکت نکردن زانو می بندد. علاوه بر این ، مدت توصیه شده عدم تحرک بین 2 یا 3 هفته متفاوت است. این دوره بسته به شدت جراحت ممکن است تمدید شود.
به طور مشابه ، در بعضی موارد ممکن است عمل جراحی نیز لازم باشد. بعضی اوقات عمل جراحی تنها روش اصلاح استخوان های دررفته است. در حین عمل ، در صورت لزوم ، می توان لیگامان های آسیب دیده یا منیسک را ترمیم کرد.
در پایان دوره استراحت و عدم فعالیت مشخص شده ، بیمار می تواند یک سری فعالیت های بدنی و ورزش برای در رفتگی زانو را شروع کند. چنین تمریناتی باعث می شود بافت آسیب دیده ترمیم و تقویت شود. اگر توصیه های متخصص خود را رعایت کنید و مرتباً تمرینات خود را انجام دهید ، تحرک شما مثل قبل خواهد شد.
روش های پیشگیری:
معمولاً چنین آسیب هایی هنگام ورزش اتفاق می افتد. بنابراین اگر قبلاً دچار دررفتگی شده اید، قوانینی وجود دارد که هنگام ورزش باید از آنها پیروی کنید. به این قوانین دقت کنید.
هنگام ورزش ، همیشه یک کفش ورزشی را بپوشید که متناسب با پای شما باشد. علاوه بر این ، در صورت امکان ، سعی کنید در زمین لغزنده ورزش نکنید. کف لغزنده خطرناک است زیرا می تواند باعث آسیب دیدگی شود. به یاد داشته باشید ، همیشه قبل از شروع تمرین روزمره بدن خود را گرم کنید.
Source: www.sagligabiradim.com