دیسک کمر چیست؟
در این مقاله با علل ، علائم و رازهای درمان دیسک کمر اشاره آشنا می شویم. یک سوم از شکایات روماتیسمی سبب کمردرد می شود. تقریباً 80٪ از جمعیت در دوره ای از زندگی فعال خود از کمردرد رنج می برند. اگرچه 70٪ از بیماران در طی یک ماه بهبود می یابند ، 90٪ در دو یا سه ماه بهبود می یابند ، عود بیماری شایع است. کمردرد از سنین 20 تا 40 سالگی شروع می شود ، حداکثر فرکانس در سنین 45 تا 60 سال مشاهده می شود.
افراد سیگاری ، رانندگان ،افرادی که به مدت طولانی سرپا می مانند، افرادی که به مدت طولانی می نشینند ، افرادی که موقعیت خود را تغییر نمی دهند، بلند کردن بارهای سنگین ، حرکت ناگهانی خطر بالایی را برای کمردرد دارند. کسانی که عضلات ضعیف کمر و شکم دارند نیز مستعد ابتلا به کمردرد هستند.
علت کمردرد ناشی از دیسک کمر چیست؟
هنگام تشخیص کمردرد ، تشخیص باید براساس علت درد باشد. علت اصلی باید مشخص شود. دلایل اصلی کمردرد عبارتند از: ناهنجاری های مادرزادی ، تروما ، دیسک کمر، سندرم فاست، تنگی کانال، اسپوندیلوزیس کمر (بیماری دژنراتیو کمر، کلسیفیکاسیون) ، اسپوندیلولیز و اسپوندیلولیستزیس ، تومورها ، عفونت ها و …
اسپوندیلوزیس کمر (بیماری دژنراتیو دیسک کمر ، کلسیفیکاسیون) چیست؟
اسپوندیلوزیس کمر تصویر بالینی است که با تغییرات دژنراتیو سازه هایی که ستون فقرات کمری را تشکیل می دهند بوجود می آید. این عقیده که اسپوندیلوز یک پیری و بیماری سایش است شایع است. شیوع دژنراسیون با افزایش سن افزایش می یابد و ستون فقرات کاملاً طبیعی به ندرت پس از سن 60 سالگی مشاهده می شود. اگرچه بیشتر مردم این تغییرات را پشت سر گذاشته اند ، اما برخی از آنها شکایتی ندارند. تغییرات دژنراتیو حتی در صورت بروز علائم ، مداوم نیستند. با تغییرات دژنراتیو خفیف و متوسط ، ستون فقرات ناپایدار می شود و ممکن است علائم ایجاد شود. با پیشرفت دژنراسیون ، ستون فقرات دوباره تثبیت می شود و با کاهش حرکت ، علائم کاهش می یابد.
بعضی اوقات شکایتی از کمردرد وجود دارد که در نتیجه حرکت یا بلند کردن اجسام است. درد معمولاً در ناحیه کمر موضعی است. می تواند به ران و پشت گسترش یابد. دردی که با سرپا ماندن و انجام کارهای منزل افزایش می یابد با استراحت کم می شود. اگرچه معاینه رادیولوژی یک روش اساسی و معمول برای ارزیابی بیماران مبتلا به کمردرد است ، اما رابطه بین کمردرد و تغییرات رادیولوژی به خوبی برقرار نشده است. درمان باید برای تسکین علائم موجود و جلوگیری از عود صورت گیرد. در دوره حاد ممکن است استراحت ، داروهای ضد درد و شل کننده های عضلانی داده شود. درمان های فیزیکی که در این مدت استفاده می شوند باعث کاهش اسپاسم عضلات و کاهش درد می شوند.
سندرم فاست چیست؟
فاست که در قسمت پشتی ستون فقرات قرار دارد یک سندرم ناپایدار مکانیکی است که ناشی از تغییرات دژنراتیو در مفاصل است. بیمار از کمردرد مکانیکی که به لگن و ران گسترش یافته است شکایت دارد. دردی که به قسمت پشت و قسمت بیرونی ران منتقل می شود ، یک درد منعکس کننده است. درد با حرکت افزایش می یابد و با استراحت کاهش می یابد. معاینات رادیولوژی برای تشخیص مفید است. تزریق مفصل فاست برای اهداف تشخیصی و درمانی کاربرد دارد.
در دوره حاد ، ضد درد و شل کننده های عضلانی داده می شود. ممکن است شما به چند روز استراحت احتیاج داشته باشید. تزریق موضعی و فیزیوتراپی ممکن است برای بیمارانی انجام شود که با این موارد بهبود نمی یابند.
علائم و درمان دیسک کمر
فیلم توضیحات دکتر یزدانی برای درمان دیسک کمر:
https://www.aparat.com/v/8PI7W/%D8%AA%D9%88%D8%B6%DB%8C%D8%AD%D8%A7%D8%AA_%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1_%DB%8C%D8%B2%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C_%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87_%D8%AA%D8%B1%D9%85%DB%8C%D9%85_%D8%AF%DB%8C%D8%B3%DA%A9_%DA%A9%D9%85%D8%B1
دیسک کمر همانطور که تصور می شود شایع نیست. فقط 5٪ از بیماران مبتلا به کمردرد ،دیسک کمر دارند. بیشتر بیماران بین 30 تا 50 سال سن دارند. شکایت اصلی کمردرد و پا درد است. درد با سرفه ، عطسه ، فشار و حرکات کمر افزایش می یابد. بیمار در ایستادن سرپا مشکل دارد. برخی از بیماران می گویند که هنگام نشستن ، درد افزایش می یابد. همراه با درد ، بیمار ممکن است از بی حسی در پاها ، سوزن سوزن شدن ، ضعف و نازک شدن شکایت کند.
از اشعه X و MRI برای تشخیص استفاده می شود. درمان دیسک کمر را می توان به دو گروه غیر جراحی و جراحی تقسیم کرد. بیشتر موارد به درمان غیرجراحی پاسخ مثبت می دهند. گزارش شده است که 75-90٪ بیماران بهبود یافته اند. استراحت در تختخواب بسیار کوتاه (4-2 روز) است. داروها ممکن است به درمان اضافه شوند. در این دوره می توان از شل کننده عضلات استفاده کرد. برای افزایش قدرت عضلات باید ورزش برای عضلات کمر و شکم شروع شود. در صورت عدم پاسخ به درمان غیرجراحی ، درمان جراحی اعمال می شود.
روشهای جدید درمان دیسک کمر
درمان دیسک کمر با روش جدید پی آر پی (PRP):
علائم تنگی کانال چیست؟ چگونه تشخیص داده می شود؟ درمان چگونه انجام می شود؟
اگرچه این بیماری در سنین جوانی نیز دیده می شود ، اما بیشتر بیماران بالای 50 سال هستند. بیماران سابقه کمردرد طولانی مدت و پا درد دارند. آنها هنگام راه رفتن از ناراحتی در هر دو پا شکایت دارند. علائم آن از ران تا لگن و پا گسترش می یابد. به دلیل درد در پاها ، بیمار مجبور است هنگام پیاده روی استراحت کند. بعد از چند دقیقه استراحت ، او دوباره می تواند در همان فاصله قدم بزند. او نمی تواند بر روی پشت خود با پاهای دراز کشیده بخوابد. هنگامی که درد وجود دارد ، او می تواند چند دقیقه بلند شود و در اطراف اتاق پیاده روی کند تا سعی کند درد را تسکین دهد یا به پهلو دراز بکشد. از ضعف ، خستگی ، بی حسی و سوزن شدن در یک یا هر دو پا شکایت دارد. از توموگرافی کامپیوتری و MRI می توان برای اندازه گیری قطر مجرای و به دست آوردن اطلاعات دقیق تر در مورد تنگی کانال با مشاهده بافت نرم و بافت استخوانی استفاده کرد.
در موارد خفیف با فیزیوتراپی نتایج کافی حاصل می شود. فعالیت های روزمره زندگی بیمار باید تنظیم شود و برای تقویت عضلات کمر و شکم باید تمریناتی انجام شود. جراحی برای بیمارانی که به درمان فیزیکی و دارویی پاسخ نمی دهند انجام می شود.